Wij plaatsen en installeren al sinds begin van de 21e eeuw zonnepanelen bij particulieren en bedrijven. We hebben er zelfs zoveel vertrouwen in dat we zelf ook 52 panelen op ons dak hebben geplaatst. Op deze manier voorzien we niet alleen onze loods, kantine en woning van elektriciteit maar bijvoorbeeld ook onze elektrische auto. Maar waarom zou je ze nou aanschaffen?

Voor niets gaat de zon op

Zonnepanelen zijn een goede investering met een rendement dat snel oploopt tot 10%. Bovendien is de btw in de meeste gevallen volledig aftrekbaar. Dat scheelt dus 21% op jouw investering. Met je eigen schone stroom, bespaar je honderden euro’s per jaar op je energiekosten. Goed voor het milieu én je portemonnee.

De zon is een schone energiebron die elke dag voor niets opgaat. De zon levert ons per dag maar liefst 6000 keer meer energie dan we voor een heel jaar nodig hebben. Daar moeten we iets mee doen. Met zonnestroom kan je het milieu ontlasten en jouw ecologisch voetafdruk radicaal verkleinen. Zo eenvoudig kan je bijdragen aan een schonere wereld.

Wist je dat je met gemak meer dan de helft van je verbruik zelf kunt produceren? Zelf als je dak gedeeltelijk in de schaduw zit hebben we een oplossing voor je om toch zo efficiënt mogelijk je opgewekte stroom te benutten. Ben je nou iemand die elke dag slaapt en ’s nachts zit te gamen. En verbruik je dus in de nacht meer stroom dan overdag? Ook dan is er een oplossing. Overdag laat je je zonnepanelen stroom opwekken en opslaan op een speciale accu (of meerdere), ’s Nachts gebruik je dan eerst de stroom van de accu voordat je de stroom van je energieleverancier afneemt. Zo zorg je er voor dat je woning snel duurzaam wordt!

Kopen of wachten?

Tegenwoordig heeft een zonnesysteem een gemiddelde terugverdientijd van 6/8 jaar, afhankelijk van de omvang van je systeem (hoe groter, hoe lager de eindprijs per wattpiek). Informatie website Milieucentraal berekende dat een investering in een systeem van 10 zonnepanelen, dat minimaal 18 jaar lang kosteloos stroom levert, een rendement geeft dat gelijk staat aan een spaarrente van 6% per jaar. Ter vergelijking: als jij je spaargeld nu 10 jaar vastzet, mag je blij zijn met een rente van 1.5%. Tel uit je winst!