Zonnepanelen zijn inmiddels een vertrouwd beeld in onze woon- en werkomgeving. Steeds meer particulieren en ondernemers kiezen voor zonnepanelen om de stijgende energieprijzen te ontlopen. Met een eenmalige investering besparen ze maandelijks veel geld en draagt u bij aan duurzame energieopwekking. Dat wilt u toch ook? Met behulp van zonne-energie kunt u uw eigen groene energie gaan maken. Zonnepanelen leveren u bij direct zonlicht maar ook bij bewolkt weer energie. Deze energie kunt u zelf gebruiken en als u het niet gebruikt dan wordt het teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. De meter draait dan terug!

Hoe werkt het?

Als zonlicht op een zonnecel valt, neemt de cel een aantal lichtdeeltjes (fotonen) op. Ieder foton bevat een kleine hoeveelheid energie. Wanneer een foton wordt opgenomen, wordt een proces gestart waarbij in het materiaal van de zonnecel een elektron wordt vrijgemaakt. Omdat beide zijden van een zonnecel elektrisch met elkaar zijn verbonden, zal er een stroom gaan lopen wanneer een foton wordt opgenomen. De zonnecel produceert nu elektriciteit die direct kan worden gebruikt.
Zonnepanelen met vrij zicht op het zuid-oosten tot zuid-westen presteren dus het beste!

Wat levert het op?

De zonnepanelen leveren per jaar zoveel energie op dat u in gemiddeld 6-10 jaar de aanschafprijs hebt terugverdiend! Dat betekent een rendement van 5% op uw investering! De rente bij de bank is op dit moment een stuk lager!
Bovendien kun u met zonnepanelen het energielabel van uw woning verbeteren!