Een waterontharder is één van de allerbeste middelen om energie te besparen in het huishouden. Bij het gebruik van boilers of geisers kan de besparing oplopen tot zo’n 50 procent. Bovendien verlengt een waterontharder de levensduur van uw apparatuur.

Weg met kalkaanslag
Zacht water betekent: weg met de ergernis van kalkaanslag op sanitair, verstopte douchekoppen, vlekkerige douchewanden, aangekoekte waterkokers en verstopte koffiemachines. Uitvoerig onderzoek door het onafhankelijke Amerikaanse onderzoeksbureau Batelle Institute toont dit aan.Functioneren als nieuw
Alle onderzochte apparatuur, van douchekoppen tot vaatwassers, bleef als nieuw functioneren op zacht water. Ook in Nederland bevat leidingwater calcium en magnesium. Dit slaat neer in leidingen, kranen en apparatuur, zoals cv-ketels en wasmachines.

Kortere levensduur en mindere prestaties
Deze ‘kalkaanslag’ vermindert de levensduur en prestaties van apparatuur. Douchekoppen kunnen in anderhalf jaar tijd 75% van hun ‘straalkracht’ verliezen bij hard water. Apparatuur waarvoor onthard water werd gebruikt, bleef schoon en verloor geen vermogen. Wasmachines en vaatwassers die hard water kregen, moesten al na dertig dagen worden ontdaan van kalkaanslag.

Geen energieverlies
Bovendien gaat er energie verloren door de aanslag. In de Verenigde Staten is een waterontharder in het huishouden dan ook heel normaal. Waterontharders worden nu ook snel populair in Nederland.

Vakkundige installatie
Samen met u kunnen we goed inschatten wat de beste oplossing is voor u. We letten dan goed op de locatie waar de ontharder moet komen te staan en op de capaciteit die de ontharder moet leveren. Klik hier voor een afspraak, vrijblijvend advies of offerte.

Bron: ANP – 30 april 2010