Reekers Installatie gaat over in Yntema Installatietechniek

Per 1 januari 2023 gaat Reekers Installatie Bolsward over in Yntema Installatietechniek uit Wons. Het hele team van Reekers gaat mee.

Alle lopende contracten, garanties en afspraken worden door Yntema overgenomen. Voor u als klant verandert er weinig. Groot voordeel is dat de installatiekracht verdubbelt.

Met 15 ervaren medewerkers kan Yntema Installatietechniek alle projecten in de particuliere, agrarische en utiliteitssector – van klein tot groot – krachtig en vakbekwaam uitvoeren. Van het plaatsen van een waterbesparend toilet tot het realiseren van een energie neutrale woon of werkomgeving.

Yntema Installatietechniek, duurzaam vertrouwd, daar gaan we voor, daar staan we voor.

Graag tot ziens in 2023.

Nieuwe zonnepanelen

Wij plaatsen en installeren al sinds begin van de 21e eeuw zonnepanelen bij particulieren en bedrijven. We hebben er zelfs zoveel vertrouwen in dat we zelf ook 52 panelen op ons dak hebben geplaatst. Op deze manier voorzien we niet alleen onze loods, kantine en woning van elektriciteit maar bijvoorbeeld ook onze elektrische auto. Maar waarom zou je ze nou aanschaffen?

Lees meer “Nieuwe zonnepanelen”

Voorkom koolmonoxidevergiftiging

Jaarlijks overlijden mensen door koolmonoxidevergiftiging of houden er ernstige gezondheidsklachten aan over. De oorzaak is meestal een slecht onderhouden open geiser, cv-ketel of gaskachel én te weinig ventilatie. Voorkom vergiftiging door koolmonoxide en neem op tijd de juiste maatregelen.

Wat is koolmonoxide?
Koolmonoxide (CO) is een levensgevaarlijk gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld aardgas, hout of benzine. Het is vooral zo gevaarlijk omdat je het niet ruikt, ziet of proeft. Een grote hoeveelheid koolmonoxide in de lucht leidt al snel tot flauwvallen en zelfs tot de dood als er niet snel wordt ingegrepen. Lees meer “Voorkom koolmonoxidevergiftiging”

Energie besparen? Installeer een waterontharder!

Een waterontharder is één van de allerbeste middelen om energie te besparen in het huishouden. Bij het gebruik van boilers of geisers kan de besparing oplopen tot zo’n 50 procent. Bovendien verlengt een waterontharder de levensduur van uw apparatuur.

Weg met kalkaanslag
Zacht water betekent: weg met de ergernis van kalkaanslag op sanitair, verstopte douchekoppen, vlekkerige douchewanden, aangekoekte waterkokers en verstopte koffiemachines. Uitvoerig onderzoek door het onafhankelijke Amerikaanse onderzoeksbureau Batelle Institute toont dit aan. Lees meer “Energie besparen? Installeer een waterontharder!”

Aarding en waterleiding

Aarding en waterleiding, hoe zit dat?

Een elektrische installatie heeft een aarding nodig om veilig te kunnen werken. Een aarding bestaat  meestal uit een lange metalen pen die in de grond wordt geslagen. In het verleden gebruikte men daarvoor vaak de loden waterleiding. Dat werkte prima… Lees meer “Aarding en waterleiding”

Energiebesparing

U kunt op verschillende manieren aan energiebesparing doen. In de eerste plaats door uw energie zo goedkoop mogelijk in te kopen. Dat kunt u bijvoorbeeld doen via de site GasLicht.com

Maar ook door uw gedrag te veranderen kunt u veel energie besparen. Uitschakelen van verlichting en verwarming als u weggaat is daarvan een voorbeeld.

Lees meer “Energiebesparing”

Laadpaal voor uw elektrische auto

Elektrisch rijden neemt een enorme vlucht!

Er rijden steeds meer elektrische auto’s en hybriden op het Nederlandse wegennet. Deze auto’s hebben een laadstation of laadpaal nodig om bij te tanken. Het laden van een elektrische auto kost al gauw meer dan 1 uur tijd en zal op heel andere plaatsen en momenten gebeuren dan u met benzine-auto’s gewend bent.

Lees meer “Laadpaal voor uw elektrische auto”